dinsdag 31 augustus 2010

Gordijnen

Het onvermijdelijk is gebeurd. Heb mijn gordijnen nog een keer gewassen en er is een scheur ontstaan. Zou graag mijn gordijnen zelf maken en heb al een kleine proef gemaakt ( sommigen zullen de blokken herkennen van bij Monique) Ik heb de pojagi methode gebruikt en op dit stuk ga ik nog wat machinaal borduren

zondag 29 augustus 2010

Langzaam

Het gaat langzaam met mijn cirkel. 1/2 van de bovenkant staat in elkaar maar je kan zien dat er zeer kleine stukjes aan te pas komen. Echt iets om s' avonds in de zetel te doen. Zal de volgende weken geen tijd meer hebben om alle dagen te bloggen maar een paar keer per week kan er nog wel tussen.

zaterdag 28 augustus 2010

Foto's



Tussen al dat mooies uit Birmingham hing ook de quilt waarvoor ik de stofjes stilaan bijeen ben aan het zoeken

vrijdag 27 augustus 2010

landschap







1 september komt in zicht en het werkjaar kan weer starten



De dames van de groepen gaan beginnen met een landschap. Voor diegene die niet graag zelf ontwerpen is dit boek een goede steun.
Voor het machinaal quilten gaan we een convergence quilt naar Ricky Tims' maken maar hierover later meer uitleg.

woensdag 25 augustus 2010

Tas


Ik heb me eens goed laten gaan en er is een reuzentas ontstaan.
Heb het programma van de academie voor het volgend jaar ontvangen en had graag een grote tas waar mijn kaft en nog wat rommel inkon.

maandag 23 augustus 2010

Hip hip hoera


Dit is de binnenkant van het theater van Newcastle , de stad waar Femke heeft gestudeerd.
In oktober begint Femke een zelfstandige studio en haar website , gemaakt door Sven , is klaar.
 Je kan haar vinden op http://www.paperconservation.be/

zondag 22 augustus 2010

Dozen

Heb nog wat dozen gemaakt en het patroon telkens met 2 cm vergroot. Leuk om te maken en er kruipt niet te veel tijd meer in eens je weet hoe alles in elkaar past.

zaterdag 21 augustus 2010

Verzamelen

Hierboven zie je een ontwerp van Kaffe Fassett.
Het eerste is gebreid en daarna zet hij zijn ontwerpen om in een quilt. Vind de kleuren zo prachtig en ben stilaan de stofjes aan het verzamelen

vrijdag 20 augustus 2010

donderdag 19 augustus 2010

Mood bord

Hoop dat de dames tijdens de vakantie aan hun mood bord hebben gedacht. Heb er nog niet veel binnen gekregen. Je plakt op een A4 tekenblad alles wat je mooie of lelijk vindt of hoe je op het moment van het maken je voelt.

woensdag 18 augustus 2010

Mysterie

Hier zie je het begin van het mysterie. De hexagonnen zijn zeer klein en heb er gisterenavond nog wat bij gemaakt. Hoop tegen het einde van de week mijn werkje af te hebben . Een zeer leuke dag gehad en van Els weer wat bij geleerd ( hexagon machinaal aan elkaar zetten)

maandag 16 augustus 2010

Bobbin

Morgen weer een leuke dag in het verschiet. Els Fetters komt nog eens langs bij Josyne
Heb op de workshop's bij Els al mooie dingen geleerd. Kaften bekleden was er een van en ik denk dat iedereen van de groep nu zijn eigen ontworpen kaft heeft.
Je kan Els vinden op http://www.bobbin.nl/

zondag 15 augustus 2010

Moederdag

Gisteren had ik in de winkel van Texel wol een mooie gevilte kraag gezien , gemaakt door Mariette. Omdat ikzelf met mijn handen niet goed kan vilten hebben Sven en Femke de kraag gekocht voor mijn moerderdag . Wat zijn het toch lieve schatten

zaterdag 14 augustus 2010

Geel

Vandaag is er door de dames flink gewerkt . Er is gesponnen, gevild , hoeden gemaakt , gestempeld en geverfd , juwelen gemaakt en wat af gebabbeld met de mensen die langs zijn gekomen.

vrijdag 13 augustus 2010

Geel

Hier het standje in Geel We hebben geluk gehad met het weer en ik heb weer veel leuke mensen gezien en nieuwe contacten gelegd. Morgen nog een dag te gaan.

donderdag 12 augustus 2010

Birmingham

Voor de quilters staan er weer hoogdagen op het programma.
Van 19 tot 22 augustus zijn er in Birmingham de festival of quilts.
Spijtig genoeg is dit te zwaar voor me geworden maar ik kan me wel al verlekkeren op de Alsac in september.
Al een geluk zijn er lieve dames die me nadien de foto's van Birmingham doorsturen

woensdag 11 augustus 2010

Tas

Het wordt tijd om aan een nieuwe tas te beginnen. Mijn rode die ik overal meesleur begint wat van haar pluimen te verliezen. Ik heb een leuk stofje gevonden maar ga de stof eerst nog wat bestikken.

dinsdag 10 augustus 2010

Blauw

De laatste jaren is er vanuit de naamachinehandels en fabrikanten van machines een grote aandacht gekomen voor het quilten. Zelf heb ik een Bernina 440 Quilters Edition en zou mijn machintje niet meer kunnen missen.
Er zit een BSR  op , waardoor het quilten een plezier is. Ook is de opening groter zodat je quilten iets beter tussen de machine kan.
Hier sta ik op de foto met Ida van naaimachinehandel Marien in Turnhout tijdens de opendeurdagen van de winkel.

Bij Naaimachinehandel Van Rooy in mechelen hebben ze een wedstrijd BLAUW uitgeschreven.
Heb mijn quilt binnen gebracht. De tittel is "vakjes" .
Tijdens het jaar in de academie heb ik veel stalen geverfd en heb er kleine quiltjes van gemaakt. Deze zijn op zelf geverfde stof  bevestigd .
Als je geboren wordt , wordt je al onmiddellijk in een vakje geplaatst . Er zijn mensen die echter hun gans leven blijven zoeken bij wie of wat ze horen.
Alle wedstrijd quilten zijn te zien in de winkel tot 21 september en van 22 tot 26 september in de Nekkerhal van Mechelen tijdens het hobbysalon 

maandag 9 augustus 2010

Verzamelen

Langzaam maar zeker kom ik aan de nodige zaken om vrijdag en zaterdag in Geel te laten zien. Heb een klein kastje gevonden om mijn kaarten in te doen en May heeft halssnoeren en een zelf gemaakt hoedje gebracht om mijn kale pop aan te kleden. Nu nog wachten op wat quiltjes en een huisje.

zondag 8 augustus 2010

Vakantie

Dat er tijdens de vakantie nog hard wordt gewerkt bewijst de foto's die ik doorgestuurd krijg van de dames van de groep. Deze zijn van Monique.

zaterdag 7 augustus 2010

Window-quilt

Een paar jaar geleden heb ik bij Mirjam Pet een workshop gevolgd van window-quilten. De linkse is een uitzicht uit mijn kamer in Marokko en de rechtse heb ik op de workshop gemaakt. Ze zijn eigenlijk bedoeld om voor een venster te hangen maar heb thuis geen enkele venster waar er geen zon komt. Hangen nu tegen een muur maar ze zijn mooier als je er echt door kan kijken.

vrijdag 6 augustus 2010

Leuk is anders

Een pipo heeft in mijn mailbestand gezeten en een mail verstuurd die ik helemaal niet heb verzonden; Het gaat over zogezegd een privé boodschap DOE NIET OPEN
Nu wat anders. Telkens ik een tijdschrift over quilten tegen kom denkt ik,  dit koop ik niet meer maar dit sprak me wel aan. Ben er aan begonnen maar het is niet zo simpel en er zit geen enkel recht stuk tussen.

donderdag 5 augustus 2010

Doosjes

En tijdje geleden stond er in de "Quilt en zo" een voorbeeld om doosjes te maken. Mia had er enkele bij in Mol en ik had al lang goesting om er ook te maken.Kruipt wel wat meer tijd in dan ik had gedacht maar het is wel meegevallen. Ga het patroon nu wat vergroten zodat je er een kadoobon kan insteken.

woensdag 4 augustus 2010

Texel wol Geel

Op 13 en 14 augustus kan je op de boerderij van Texel Wol in Geel kennismaken met een waaier aan hobby's.
Je kan de dag zelf kennis maken met parels maken , weven , vilten , bloemschikken , kaligrafie en nog meer.

Ga er zelf ook staan met een standje om het quilten en patchen te promoten
Op 13 augustus is het open van 13.00 tot 18.00 uur  en op 14 augustus van 10.00 tot 18.00 uur
De winkel bevat voor mij weer een schatkamer aan wol ( zelf gesponnen en geverfde is er ook te verkrijgen)  zijde en nog veel meer.

Op de boerderij houden ze ook nog hun eigen dieren.
Het adres van de boerderij is  Rundsvoort 2   2440 Geel


dinsdag 3 augustus 2010

Kleurboek

Ben op zoek naar een nieuw kleurboek met wat grotere figuren en het valt tegen om iets te vinden dat geschikt is. Heb in de vorige alle figuurtjes gebruikt.