dinsdag 29 november 2011

Tyvek

Ik heb nog verschillende kleine werkjes gemaakt rond dementie en in dit werkje heb ik tyvek gebruikt.
Ik heb dit weekend verschillende verven uit geprobeerd op tyvek.
Je moet de tyvek altijd langs de twee zijden verven want bij het smeltproces zie je altijd de voor- en achterkant. De ecoline en stewart Gill verf verwerkte het beste.
Bij het smelten wordt de kleur ook doffer en wanneer je over de geverfde tyvek( heb ondervonden bij acrylverf) stikt, best een beschermlaagje (  luierinleg ) gebruiken of je machine en je voet krijgt de kleur van de tyvek.
Bij sommige werkjes heb ik nadien zachtjes met een Shiva stick over de tyvek gegaan.


Ik ga nog wat verder experimenteren en proberen kralen met tyvek te maken.

zaterdag 26 november 2011

Nieuwe school

Bij mijn bezoek aan Breda had ik de "quilt en zo" nummer 11 meegebracht. Ik weet niet hoe het komt maar bij ons ligt nu het nummer 10 pas in de winkel.
Op bladzijde 29 zag ik voor mij de oplossing staan waar ik al lang naar op zoek ben.
De foto's zijn niet je dat. In Amsterdam is er een DIY Textile school waar je een 2 jarige opleiding kan volgen in textile art en art quilting program.
Heb me onmiddellijk ingeschreven en heb nu besloten om in september 2012 te starten.( volgens mijn gekregen mails nog maar twee plaatsen)
 Je krijgt er les van Ginni Fleck , Els van Baarle , Ineken Berlyn , Jette Clover , Joanna Wroblewska , Leslie Gabrielse , Mirjam Pet-Jacobs , Cherilyn Martin , Ineke Poort. Van enkelen van hen heb ik al een workshop gevolgd.
Het is op een zaterdag dus dit is te doen.
Je kan de school vinden op http://www.diytextileschool.nl/
Er worden ook korte opleidingen gegeven maar dit is op een dinsdagavond en dat zie ik niet zitten.( veel te laat thuis)
Dit weekend ga ik alle losse stukjes tyvek ( die ik verkeerd gesneden had bij het maken van de zakjes voor Femke) verven . Bij de volgende workshop gaan de dames de gelegenheid krijgen om te ontdekken wat ze kunnen doen met tyvek.

donderdag 24 november 2011

Vilten

Ik heb nog wat proeflapjes gemaakt met de opdracht stuctuur.

Ik ga er hier en daar stukjes van gebruiken in een quilt en van de rest gaan we in de volgende workshop juwelen maken 

maandag 21 november 2011

Anna in Istanbul

Op mijn reis door Indie heb ik de kans gekregen om in een zeer kleine werkplaats ( waar er enkel kinderen werkte) een stuk Gandi katoen ( zeer grof geweven ) zelf te bedrukken. De blokken uitgesneden hout waren 40 op 40 cm.
Deze bloemen heb ik uitgesneden en opgenaaid .
Ik ga trachten de vergane en afgebladerde tekeningen op het plafond in het Topkapi paleis weer te geven.
Ik kan de voor- en achterkant van de stof gebruiken. Sommige bloemen heb ik met javel wat afgebleekt maar die vond ik wat tegenvallen.
De lijnen over het gezicht zoeken een evenwicht tussen het moderne en het traditionele Istanbul dat er wonderwel goed samen gaat. Op straat zowel zeer moderne dames als gans gesluierd zelfs boerka's gezien.

Heb al verschillende oefeningen gemaakt en ben er eindelijk uit. Met verdwijnvlies en organza kan ik de boerka het best weergeven. Ga nog twee verschillende vormen proberen en hoop te vinden wat ik eigenlijk wil.

vrijdag 18 november 2011

Workschop

Gisteren weer een leuke dag gehad. De dames hebben na veel draaien en keren
hun top inelkaar gezet. Het blijft me verbazen hoe veel verschillende werken er ontstaan met ieder hetzelfde blok.
Als de blokken aan elkaar staan , ontstaan er nog figuren bij en hoe langer je er naar kijkt ontdekt je iets nieuw.
Volgend workshop afwerken, een handtas en de eigenschappen van tyvek.

woensdag 16 november 2011

Terug

Op vraag van velen onder jullie heb ik mijn blog terug in werking gesteld.Ik heb ondertussen goed kunnen nadenkenen over wat er allemaal gebeurd is .
Dames als jullie problemen hebben met nieuwe groepjes oprichten, met elkaar meten en pluimen op een hoed steken, het zij zo.
Ondertussen heb ik niet stil gezeten. Had in Enghien het mooie boek "Kerstballen breien" van Arne en Carlos gekocht. Ik heb nog vlug een foto kunnen nemen want Femke neemt ze mee naar Antwerpen