woensdag 23 januari 2013

Lijnen

Gisteren zijn ze me komen halen en ik ben goed ingeduffeld mee geweest naar de Hobbystock in Balen. Een rommelhoop maar een schatkamer.
Parels in alle soorten
Patchworkstof voor 7.50 euro de meter ( goed voor de quiltjes of love)
De iets dikkere draad waar ik veel mee borduur op mijn werken ( voor 1 euro de bol) is stilaan aan het opraken . Ik heb dus mijn voorraad ingeslagen.
 
In één van de vorige blogjes heb ik geschreven dat ik met lijnen ga werken. Een prachtig boek over dit onderwerp is "Draw to stich"  van Gwen Hedley.
Ook in dit boek  wordt er geschreven over de rotstekeningen. Op 18 december 1994 is er een grot ontdekt in de Ardeche . Les grotte Chauvet meer dan 30.000 jaar oud.Tijdens een aardverschuiving 20.000 jaar geleden is er een rotsblok voor de ingang gevallen en zo zijn de tekeningen nooit onderhevig geweest aan licht.
Bij de volgende tekeningen wil ik laten zien dat met één lijn er prachtige tekeningen ontstaan.  Bij de twee leeuwen is de achterste in één lijnstreek getekend.


De volgende maanden ga ik rond dit thema werken en laten zien dat soms met eenvoudige lijnen je al een hele inpakt hebt op het werk.
Ingrijpen op een bestaande stof met één lijn zodat er een nieuwe stof ontstaat .

 
 
 
 
 

5 opmerkingen: