donderdag 2 december 2010Femke haar werkplaats is eindelijk af . De stad Antwerpen en enkele VZW doen veel moeite om beginnende kunstenaars een goedkope werkplaats aan te bieden zodat ze niet meer van thuis uit moeten werken maar een echt attelier hebben. Dit project is gestart om aan beginnende ondernemers in de kunstwereld een kans te geven om een betaalbare plaats te hebben van waaruit ze een beroepsleven kunnen starten.
Het gebouw was vroeger een drukkerij en wordt nu gebruikt voor ontwerpen van theaterkostums, ontwerpen van stoffen , ontwerpen van meubels, het maken van decorstukken en tentoonstellingen opbouwen en natuurlijk voor papier restauratie en conservatie.
 Femke en Annelore hebben veel geluk gehad want er staan nog 108 mensen te trappelen om te kunnen beginnen. Er is dus duidelijk nood bij de jeugd om betaalbare plaatsen te vinden om hun creatieviteit te kunnen beoefenen.
En zoals de schepen van cultuur zegde, het is ook de bedoeling om onze creatieve jeugd in ons land te houden, en gaf het voorbeeld van Luc Tuymans. Had de stad hem vroeger de mogelijkheden gegeven die sommigen nu krijgen waren ze hem misschien niet kwijt gespeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten