donderdag 19 juli 2012

Ontwerpen

De workshop die ik gevolgd heb bij Kaffe Fassett en Brandon Mably ging alleen over het ontwerpen van een top. Je kan overal workshop's volgen maar ik vind dat er zeer veel technieken worden gegeven maar zeer weinig over het ontwerpen zelf. Ook de workshop bij Lesly Gabrielse ging over ontwerpen en zowel bij Lesly als bij Kaffe heb ik dit jaar het meeste opgestoken.
We moesten op voorhand al enkele diamanten snijden en stoffen meebrengen met grootte en kleine prints.
Bij het binnen komen van de zaal zat Kaffe al te breien.
Er was ook gevraagd om een flanelle doek mee te brengen van licht grijze of wit (in koffie of thee gekleurd) kleur.Je zag het verschil zeer goed bij de dames die hun flanel in zwart, rood of puur wit was. Kaffe vond er maar niets aan en liet het verschil zien tussen lapjes op een witte achtergrond of een licht grijze.
Onze diamanten gewoon op het flanel en vooral NIET nadenken over de kleuren die bijelkaar zouden passen.
Daarna moesten we er boorden bij zoeken. Er werd muziek opgezet door Brandon om ons niet te doen nadenken maar te doen. Wij zijn zo gewoon om ton sur ton of complimentaire kleuren te zoeken ,dat deze opdracht voor vele zeer moeilijk was.
Mijn eerste poging werd door Kaffe en Brandon goed gekeurd maar ze vroegen of ik een limegroen erbij zou willen gebruiken .
Brandon had een bolle lens bij en liet ons hier af en toe eens door kijken. Wat een openbaring voor mij deze lens en ben ze dan ook onmiddellijk gaan kopen.Je kan veel beter zien of je kleuren niet inelkaar blenden.
Ik heb bij deze workshop vooral genoten omdat alles kan en alles mag. Vroeger werd ons geleerd dat bloemen, streepjes en bolletjes bij elkaar vloeken maar daarom verzamel ik al jaren de stoffen van Kaffe Fassett omdat hij me heeft laten zien dat het wel kan. Je moet natuurlijk wel een beetje voeling hebben met kleur maar deze keer heb ik toch combinaties gebruikt die ik anders nooit zou gedurfd hebben en de mensen die me kennen weten dat ik soms ver durf gaan.
Daarna werden de werken appart besproken en Lea was zelfs in tenu, kleedje van Kaffe stof. Brandon bedankt Lea speciaal om deze workshop te organiseren want volgens hem kunnen zij maar bestaan door de kleinere winkeltjes die hun stof verkopen.
Ik had al mijn boeken meegesleurd om te laten handtekenen en "stoef stoef" Kaffe zei me dat ik de opdracht  goed had verstaan , mijn kleuren gevoel zeer goed zat en mijn werk als hot and spicey beschreef. Heb hem de vraag gesteld wat hij vond van het verschil tussen Engeland en Belgie. Ons bier en brood waren voor hem top maar onze omgang met mensen vond hij zeer stroef en teruggetrokken ( waar heb ik dit nog meer gehoord)
Voor mij een zeer geslaagde dag , ik heb eindelijk  mijn gespaarde stofjes eens kunnen gebruiken, ben verder gegaan dan ik me had kunnen voorstellen en terug naar vroeger, malletjes maken en alles met de hand aanelkaar zetten.


3 opmerkingen:

  1. Wat goed dat je complimenten van hem kreeg. Toch lijkt het wel ingewikkeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat top dat je zulke complimenten kreeg. Je hebt weer veel opgestoken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het leuk dat hij je kleuren keuze hot en spicey vond- nog herinner ik de quilt dat je gemaakt had over de indische vrouwen- dat had ook dat gevoel- meshien iets om the onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen