vrijdag 19 oktober 2012

Papier biënnale Rijswijk

Nog tot 25 november is er weer de papier biënnale. Ik sta altijd versteld wat mensen kunnen maken met zo weinig materiaal.
Het werk van Johnny Berens heeft mij het meest geraakt. Zijn werk bestaat uit zelfgeschept papier waarin onder ander schelpengruis, haaientanden en nylondraad zijn opgenomen. Het is net echt.In het werk van Katsumi Hayakawa  zie je parallel tussen de plattegrond van een moderne stad en het moederbord van de computer. Zeer fijn werk.
 

Michael Hausmeyer gebruikt de rekenkracht van de computer. Deze kijkdozen zijn lasergesneden 2.700 karton vellen. Indrukwekkend!

Er is nog zo veel meer te zien en het museum is ook een stukje verbouwd.
Kijk al uit naar het volgende jaar wanneer er weer een textiel biënnale is.

3 opmerkingen:

 1. kan me voorstellen dat je hebt genoten. Het ziet er allemaal prachtig uit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige kunst, je hebt je ogen vast uit gekeken. Zal het eens googelen waar het is, misschien ook een leuk uitje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Internationale Papier Biënnale Rijswijk wegens succes verlengd!

  Museum Rijswijk: tot en met 13 januari 2013
  Museum Meermanno: tot 2 december 2012

  Wegens het overweldigende succes en lovende reacties wordt de 9e Papier Biënnale in Museum Rijswijk met ruim twee maanden verlengd. Sinds de opening op 1 september brachten bijna 20.000 mensen een bezoek aan de bijzondere tentoonstelling, die dit jaar door Museum Rijswijk en Museum Meermanno werd georganiseerd. Een kijkje nemen in Museum Meermanno / Museum vh Boek in Den Haag kan tot 2 december.
  De tentoonstelling in Museum Rijswijk loopt nog langer door en is te zien tot en met
  13 januari 2013.

  Margriet Lestraden, directeur Museum Rijswijk: “De Papier Biënnale is inmiddels een begrip in Nederland, waar een alsmaar groeiend aantal bezoekers op af komt.
  De meeste mensen zijn vooral verrast dat zo’n alledaags product wordt gebruikt als materiaal om een kunstwerk mee te maken. De kunstwerken zijn zo spectaculair dat mensen vaak niet geloven dat een kunstwerk van papier is gemaakt. Vooral kinderen kijken hun ogen uit.”

  Meer informatie is te vinden op http://www.museumrijswijk.nl/papierbiennale2012/index.html en www.meermanno.nl

  BeantwoordenVerwijderen