dinsdag 13 november 2012

Creatieve mensen

Dit weekend was het festival van de creativiteit in Turnhout. Ik heb echt genoten en ook vanuit de industrie leuke dingen gezien.
 
Enkele sfeer beelden
 


In Ronse is een textielcentrum geopend sinds 3 december 2011. Zij stonden ook op de beurs en heb er zeer leuke dingen gezien. Het gebruik van metaal in draad en stof zodat je bv je stof kan verwarmen( sportondergoed) of doen oplichten. (zou iets voor ons zijn , een lichtpunt in je werk)
www.tio3.be
 
Aan de mensen die op het parkoer wonen hadden ze gevraagd om iets leuk te doen met hun raam.Vrienden van ons hebben 37 jaar de gekenste bruine kroeg gehad en tijdens al die jaren hebben zij veel bierviltjes verzameld van artistieke klanten
Voor mij was het belangrijkste te zien wat de jonge ontwerpers voor de moment ons te bieden hadden.
Foto's mochten er niet genomen worden maar er is wel een blad uitgegeven waar ze allemaal instaan. Op meubelgebied zeer originele dingen gezien maar er waren veel juweel ontwerpers . Had de indruk dat ze met velen dezelfde opleiding hadden genoten.
Keramiek, kleding, printen op stof enz. Hopelijk vinder er een paar hun weg in het wereldje want weet hoe moeilijk het is voor de jeugd om voor de moment op artistiek vlak aan de bak te komen.
Donderdag ga ik naar het Mode museum in Antwerpen
.( Nog tot 10 februari 2013) Er is een tentoonstelling over "Madame Grès"  (1903-1993)
Zij voelde zich evenveel beeldhouwer als mode ontwerpster en werkte veel met drapage.
 

5 opmerkingen:

 1. Oh jammer- ik kom Donderdga terug van Amsterdam en dan op de visite bij mijn tante maar meschien kan ik tijd vinden...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer dat ik dat niet wist. Lijkt me heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zal je genoten hebben, maar ook in Antwerpen zal er veel voor jou te zien zijn. De weeknden zouden langer moeten zijn, er is zoveel te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel plezier Ann, ik ben heel benieuwd naar je verslag

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Verlichte of voorverwarmde quilts: klinkt goed!

  BeantwoordenVerwijderen