vrijdag 18 januari 2013

Anna in Istanbul

Eindelijk is zij af.( 60 op 70 cm)
 Bij veel van mijn werken horen verhalen van dingen die op mij diepe indruk hebben gemaakt. De spiegeltjes op zich hebben al een verhaal. De dollar die ik aan die jongen betaald heb was veel te veel maar bij onze wandeling s'avonds kwam ik hem terug tegen en hij was aan een eettentje iets aan het bestellen om zijn familie te eten te geven ( daarom had ik spijt dat ik er niet meer had gekocht)
Bij mijn bezoek aan Istanbul heeft mij vooral  de samen smelting van het oude en moderne me geraakt.
Aan de ingang van het Topkapi kom je zowel gesluierde dames tegen als schaars geklede toeristen.
Het Topkapi vond ik één van de mooiste gebouwen. Niet het gewone paleis ( veel te druk en je kon niets zien) maar de gebouwen waar de moeder van de sultan, al zijn vrouwen en kinderen woonden( je moest wel extra betalen)


Met al mijn indrukken ben ik aan het werk gegaan. Er is veel stikwerk aan te pas gekomen . Op de rode zijde heb ik een laag zwart aangebracht en dan met revers applique alles uitgesneden. Veel van de plafonds waren niet meer in een goede conditie en dit heb ik proberen weer te geven
 
De sluier is er gekomen omdat het oude zo een indruk op me had gemaakt


maar vooral het museum van moderne kunst ( waar de foto van mij is getrokken) met werk van een Turkse kunstenaar.
Ramazan Bayrakoglu maakt enorme portretten van zijde
Het werk noemt samensmelting en heb dit proberen weer te geven.

3 opmerkingen:

 1. Mooi verhaal. Nou begrijp ik het, ook van de spiegeltjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schitterend verhaal bij een prachtige quilt. Wat heerlijk om je vakantie ervaringen zou uit te kunnen werken.
  gr. Marjolijn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moet weer even bijlezen op jouw blog, want je bent weer met veel mooie dingen bezig. Een quilt met een verhaal en ook nog voorzien van "souvenirs"! Mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen