zondag 8 november 2015

Boven water

Dat zegt de laatste tijd al heel veel. Had al een beetje klaar gelegd om na Genk terug te starten maar alles is anders verlopen.
Maandagmorgen oproep van Genk gekregen dat ik onmiddellijk moest binnen komen. In de namiddag inplantatie van een CRT-D
Deze ingreep was niet gelukt. ( drie uur geduurd en daar lig je dan  volledig bij bewustzijn, je kan alles horen wat ze zeggen en ook hoe het mislukt )  Er moesten 3 draadjes vast en er waren er maar 2 vast. Om draad 3 vast te hechten aan mijn hart , moest dit wel via een ingreep gebeuren ( en dit alles voor iemand die wel van wanten weet met draden)
Dondernamiddag klaar op operatie kamer en alles stop gelegd voor spoedgeval ( volgens hun daar heb ik een leven gered, maar had er toen geen boodschap aan )
Was verwittigd dat het één van de pijnlijkste operaties is , wond terug open van kastje maar ook ribben spreiden , long plat leggen en hartzakje open maken om eindelijk draad 3 vast te hechten.
Vrijdagnamiddag was het zo ver. Daarna een paar dagen in hel geweest
Verder kan ik een boek schrijven over de verzorging, maar één voorbeeldje want anders wordt het te lang: operatie kamer had tweede ingreep niet doorgegeven , resultaat morgen na de ingreep uit mijn bed gesleurd moest me zelf wassen en in de zetel recht op gaan zitten. De volgende dag kreeg ik de vraag hoe ik aan de drain en snee kwam want zij wisten van niets. Mocht niet  meer uit bed.
Ben nu eindelijk thuis. Het is nog wat zoeken hoe ik het beste zit of lig maar thuis gaat het beter.Deze affiche zal de ondergrond vormen voor mijn volgend werk. Zit al in mijn hoofd maar er daad werkelijk aan werken zal nog even duren

6 opmerkingen:

 1. Wat een toestand zeg ,maar goed dat het allemaal goed afgelopen is ,ik was een paar dagen moeten binnen komen om die appelflauwtes te onderzoeken en ja wat ik zelf al wist bloeddrukval maar waarom ?weten ze ook niet maar mijn hart was goed ,geen ritmestoring zoals hij eerst dacht ,,ik blij
  maar voor de rest moest ik warmte vermijden en veel emotie's waarom is niet gezegt.
  Ik wens je nog veel sterkte en veel naaiplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan me voorstellen dat je boos en teleurgesteld bent. Veel sterkte verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pft, dat klinkt niet goed.
  Nu thuis rustig verder herstellen! En terug aan het tekenen, naaien, ontwerpen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. The translation is poor but I assume your surgery was NOT a success. I am so sorry to hear that. Mend well.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een nare en heftige ervaring was dit! Gelukkig goed afgelopen. Zorg nu eerst maar goed voor jezelf eer je weer aan de slag gaat. Plannen maken mag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach arme Ann, wat jammer dat de zorg zoveel steken heeft laten vallen. Gelukkig nu thuis en alweer aan het denken aan leuke draadjes. Ik hoop dat je de plannen snel weer uit kunt voeren. Succes met je herstel en lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen