zaterdag 15 januari 2011

Handwerk

Hier zie je twee werken die nog in aanbouw zijn maar die gans met de hand zijn gemaakt. Voor de moment hebben de dames  na veel tijd en zwoegen hun werk af.
 Heb van iemand de bemerking gekregen waarom ik dit toelaat want met de machine gaat het veel beter en vlugger. Laat iedereen doen waar hij zich het beste bij voelt . Binnen twee weken begin ik met de machinale groep en heb in groepen moeten verdelen omdat er veel inschrijvingen zijn maar weet nu al dat het voor sommigen éénmalig zal zijn.
Zelf kan ik bij het machinale veel kwijt in mijn werk maar voor s' avonds MOET ik iets met de hand kunnen doen.
Ik word erzelf soms moedeloos van , van alle opgelegde regeltjes en de dagen dat ik thuis kom van de academie dat er weer eens goed gelachen is met patchwerk. Wat ik dan wel zie in de academie dat er eindwerken liggen die veel punten krijgen en die gans gemaakt zijn met technieken uit de patchwerkwereld.
Ik probeer alleen maar het beste uit de dames te halen en hun te laten ondervinden dat er meer in hun zit dan ze denken. Hoe ze het doen , hand of machinaal maakt niets uit.

1 opmerking:

  1. Awel Ann, dat heb je mooi gezegd! Voor de ene is machinaal werken heel stresserend voor de ander juist pure ontspanning. Gewoon doen wat je het beste ligt. Maar ik vind het wel heel tof dat ons de kans geboden wordt om alles zelf eens uit te proberen. Met de juiste begeleiding en stimulatie maak je soms verrassende dingen die je in je eenstje nooit had durven proberen.

    BeantwoordenVerwijderen